Arsenalul nuclear nord-coreean este garantul securităţii regimului, a subliniat dictatorul nord-coreean Kim Jong Un marţi,, cu ocazia marcării a 67 de ani de la armistiţiul Războiului din Coreea (!950-1953), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mulţumită arsenalului nostru nuclear de disuasiune eficientă şi sigură, cuvântul «război» nu va mai fi folosit în această ţară”, a declarat Kim Jong Un în cadrul unei întâlniri cu veterani, potrivit agenţiei oficiale nord-coreene de presă KCNA.

”Securitatea noastră naţională şi viitorul nostru vor fi asigurate pentru eternitate”, a subliniat el, aplicând astfel un duş rece unor speranţe cu privire la o renunţare la programele nuclear şi balistic a Phenianului.

Programul înarmării nucleare garantează ţării o ”forţă abolută” în vederea evitării altor conflicte armate, stabilitatea şi un viitor, în pofida presiunilor externe, şi unor ameninţări militare, a declarat Kim Jong Un la această ceremonie, scrie Reuters.

Kim Jong un a subliniat caracterul defensiv al acestui program.

”De-acum suntem capabili să ne apărăm de orice formă de presiune de intensitate mare şi de ameninţare militară din partea forţelor imperialiste ostile”, a declarat el, citat de KCNA.

”Mulţumită disuasiunii nucleare a autoapărării fiabile şi eficiente, nu va mai exista război, iar securitatea şi viitorul ţării noastre vor fi ferm garantate pentru totdeauna”, a adăugat el.

Negocieri între Coreea de Nord şi Statele Unite sunt în impas de anul trecut, după fiascoul celui de-al doilea summit al lui Kim cu Donald Trump, la Hanoi, din cauza incapacităţii celor două părţi de a se pune de acord asupra concesiilor pe care Phenianul este necesar să le facă în schimbul ridicării sancţiunilor internaţionale care i-au fost impuse cu scopul de a-l obliga să renunţe la programele sale nuclear şi balistic.

Războiul Coreei s-a terminat cu un armistiţiu şi nu cu un acord de pace, ceea ce înseamnă că cele două ţări surori şi vecine se află tehnic în stare de război.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.