Arsenalul nuclear nord-coreean este garantul securităţii regimului, a subliniat dictatorul nord-coreean Kim Jong Un marţi,, cu ocazia marcării a 67 de ani de la armistiţiul Războiului din Coreea (!950-1953), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mulţumită arsenalului nostru nuclear de disuasiune eficientă şi sigură, cuvântul «război» nu va mai fi folosit în această ţară”, a declarat Kim Jong Un în cadrul unei întâlniri cu veterani, potrivit agenţiei oficiale nord-coreene de presă KCNA.

”Securitatea noastră naţională şi viitorul nostru vor fi asigurate pentru eternitate”, a subliniat el, aplicând astfel un duş rece unor speranţe cu privire la o renunţare la programele nuclear şi balistic a Phenianului.

Programul înarmării nucleare garantează ţării o ”forţă abolută” în vederea evitării altor conflicte armate, stabilitatea şi un viitor, în pofida presiunilor externe, şi unor ameninţări militare, a declarat Kim Jong Un la această ceremonie, scrie Reuters.

Kim Jong un a subliniat caracterul defensiv al acestui program.

”De-acum suntem capabili să ne apărăm de orice formă de presiune de intensitate mare şi de ameninţare militară din partea forţelor imperialiste ostile”, a declarat el, citat de KCNA.

”Mulţumită disuasiunii nucleare a autoapărării fiabile şi eficiente, nu va mai exista război, iar securitatea şi viitorul ţării noastre vor fi ferm garantate pentru totdeauna”, a adăugat el.

Negocieri între Coreea de Nord şi Statele Unite sunt în impas de anul trecut, după fiascoul celui de-al doilea summit al lui Kim cu Donald Trump, la Hanoi, din cauza incapacităţii celor două părţi de a se pune de acord asupra concesiilor pe care Phenianul este necesar să le facă în schimbul ridicării sancţiunilor internaţionale care i-au fost impuse cu scopul de a-l obliga să renunţe la programele sale nuclear şi balistic.

Războiul Coreei s-a terminat cu un armistiţiu şi nu cu un acord de pace, ceea ce înseamnă că cele două ţări surori şi vecine se află tehnic în stare de război.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.