Un armistiţiu este greu de implementat, afirmă preşedintele rus Vladimir Putin, care îşi continuă războiul în Ucraina, iar Kievul îşi intensifică contraofensiva, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul de la Kremlin a făcut aceste declaraţii într-o conferinţă de presă, sâmbătă, atent orchestrată la care a participat un grup mic de jurnalişti ruşi, la Sankt Petersburg.

El a subliniat că Moscova nu a respins niciodată negocieri de pace cu Ucraina.

În vederea încheierea războiului, este necesar un acord al ambelor părţi, însă este dificil să se ajungă la un astfel de acord în timp ce armata ucraineană se află într-o ofensivă, a declarat Putin.

”Armata ucraineană este în ofensivă, este în atac, în ceea ce se numeşte o ofensivă strategică la scară mare”, a declarat Putin.

”Noi nu putem declara un armistiţiu în timp ce suntem atacaţi”, a adăugat el.

Putin a anunţat la Summitul Rusia-Africa, la sfârşitul acestei săptămâni, că analizează o iniţiativă de pace propusă de către lideri africani şi a acuzat Kievul de faptul că nu vine la masa negocierilor.

Preşedintele ucrainean Vlodimir Zelenski a respins, însă, orice negocieri de pace cu Rusia până când militarii ruşi nu se vor retrage de pe teritoriul Ucrainei.

Organizarea unor negocieri în timp ce armata Rusiei ocupă Ucraina doar va ”îngheţa” războiul, durerea şi suferinţa cauzate de invazia lui Putin, sublinia el.

Putin a mai anunţat sâmbătă că armata ucraineană a pierdut 415 tancuri în ultima zi şi 1.303 de vehicule blindate de la 4 iunie încoace.

Întrebat de CNN despre aceste informaţii, adjunctul comandantului Grupului de Est al armatei ucrainene însărcinat cu Comunicaţii Strategice, Serghii Cerevatîi, a răpuns ironic că ”dacă am fi avut atât de mult (material) am fi deja la Moscova”.

”Mie mi se pare că el (preşedintele rus Vladimir Putin) trăieşte în propriul său univers”, l-a atacat Cerevatîi pe liderul de la Kremlin.

Putin, întrebat de un jurnalist rus despre arestarea în Rusia a unor persoane care-i critică conducerea în timpul Războiului din Ucraina, a răspuns că ”suntem în 2023, iar Federaţia rusă este în stare de conflict armat cu un vecin. Cred că trebuie să existe o anumită atitudine faţă de aceste persoane care ne fac rău în interiorul ţării”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.