Peste 2.900 de persoane au trecut frontiera Armeniei, din regiunea separatistă azeră Nagorno Karabah, luni, la ora locală 5.00 (4.00, ora României), a anunţat într-un comunicat Guvernul armean, citat de agenţia oficială rusă de presă Tass.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Armenii din acest teritoriu separatist - recunoscut internţaional ca făcând parte din Azerbaidjan, dar administrat în parte de către autorităţi separatiste armene - au fost nevoiţi să capituleze la 20 septembrie, în urma unei operaţiuni-fulger de 24 de ore a Baku.

PERSECUŢII

În Nagorno Karabah trăieşte o populaţie de 120.000 de armeni de religie creştină care se teme de persecuţii, în pofida voinţei de integrare afişate de către Azerbaidjan, o ţară cu populaţie majoritar musulmană.

Un consilier al liderului armean din Nagorno Karabah Samvel Şahramanian, David Babaian, declara duminică Reuters că cei 120.000 de armeni din Nagrono Karabah ar pleca în Armenia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.