Armata ucraineană anunţă joi, de Ziua Independenţei, că a înaontat pe frontul de sud, în regiunea Zaporojie, şi că rămâne în ofensivă în Bătălia de la bahmut (est), relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unităţi ucrainene au înaintat ”în direcţia Novodanîlivka şi Novoprokopivka, consolidându-şi poziţiile, lovind cu artileria ţinte inamice şi efectuând operaţiuni de contrabaterie”, anunţă joi Statul Major ucrainean.

Novoprokopivka se află la sud de satul Robotîne, asupra căruia Kievul a anunţat miercuri că deţine controlul în întregime.

 

În sectorul Bahmut, Forţele Apărării continuă să desfăşoare acţiuni ofensive la sud de oraşul Bahmut, consolidându-şi poziţiile”, anunţă Statul Major.

Comandantul Forţelor Terestre ucrainene Oleksandr Sîrski anunţă că a cooperat cu comandanţi din nordul şi nord-estul bahmutului.

Rusia a continuat să desfăşoare ”ofensive fără succes” în zona Avdiivka, Mariinka şi Novomîkhailivka, în regiunea Doneţk, anunţă Statul Major.

”Inamicul suferă pierderi semnificative de personal, armament şi echipament, îşi mută unităţile şi trupele şi îşi foloseşte rezervele”, potrivit aceleiaşi surse.

În nord-estul Ucrainei, forţe ucrainene blochează atât încercări ruseşti de înaintare către nord, în jurul oraşului Kupiansk, în regiunea Harkov, cât şi încercări de străpungere, prin vestul Svatove, în regiunea vecină Lugansk.

Ruşii au aruncat pe câmpul luptă forţe numeroase în această zonă, potrivit ucrainenilor.

În total, ei au efectuat miercuri zece atacuri cu rachetă şi 57 de bombardamente, anunţă Statul Major ucrainean.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.