O navă de patrulare sud-coreeană a ajutat duminică, din ”motive umanitare”, o navă nord-coreeană care a eşuat de zece zile în apropiere de frontiera maritimă dintre cele două ţări, anunţă armata sud-coreeană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statul Major Interarme (JCS) anunţă că un avion de patrulare maritimă a descoperit duminică o navă neidentificată în largul coastei de est a Coreei de Sud şi a trimis o navă de patrulare.

După ce nava s-a apropiat, echipajului vaporului a cerut ajutor, iar marinarii sud-coreeni au confirmat că era vorba despre o navă nord-coreeană, anunţă într-un comunicat JCS.

Echipajul navei nord-coreene a anunţat că este blocat de zece zile şi şi-a exprimat dorinţa de a se întoarce acasă, se arată în comunicat.

Membrii echipajului au cerut hrană şi apă potabilă, care au fost furnizate de către partea sud-coreeană din ”motive umanitare”.

”Nordul este ţinut la curent prin intermediul Comandamentului ONU şi reţelei internaţionale de comunicare maritimă, pentru a putea salva nava nord-coreeană în suferinţă”, se arată în comunicat.

Marţi, un grup de patru nord-coreeni a traversat apele sud-coreene la bordul unei ambarcaţiuni din lemn, un rar caz de dezertare pe la frontiera maritimă.

Cei patru nord-coreeni care se aflau la bordul ambarcaţiunii şi-au ”exprimat intenţia de a dezerta”, anunţa agenţia sud-coreeană de presă Yonhap, citând o sursă guvernamentală sub protecţia anonomatului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.