Armata rusă a trimis vehicule blindate şi tunuri - ca întăriri - în regiunea ucraineană Harkov, în care armata ucraineană poartă o contra-ofensivă, anunţă vineri agenţiile ruse de presă, care publică imagini transmise de către Ministerul rus al Apărării, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În aceste imagini, difuzate de asemenea pe site-ul oficial al publicaţiei armatei ruse - Zvezda -, apar mai multe camioane militare care tractează tunuri grele, dar şi vehicule blindate, pe un drum neasfaltat, iar apoi pe un drum asfaltat.

Ministerul rus al Apărării nu a anunţat aceste desfăşurări imediat.

Anunţarea acestei desfăşurări de întăriri intervine în contextul în care forţele ucrainene anunţă că au realizat o străpungere în regiunea Harkov, situată la frontiera cu Rusia, în nord-estul Ucrainei.

Un oficial de rang înalt din cadrul administraţiei ocupaţiei ruse în regiune, Vitali Gancev, a anunţat vineri la postul rus de televiziune Rossiia 24 că ”lupte crâncene” erau în curs în jurul oraşului Balaklia.

Kievul a anunţat joi că a recucerit acest oraş.

”Nu mai deţinem controlul la Balaklia. Încercări de a disloca forţele ucrainene sunt în curs, însă luptele de acolo sunt crâncene, iar trupele noastre sunt reţinute în apropiere (de oraş)”, a declarat el.

Vitali Gancev anunţă că lupte grele au loc şi în apropiere de localitatea Şevcenkove, care se află tot în regiunea Harkov.

”Şi acolo, forţele ucrainene încearcă să spargă apărarea. Rezerve din Rusia au fost trimise acolo, iar trupele noastre ripostează”, dă el asigurări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.