Armata rusă anunţă marţi - şi prezintă înregistrări video ca dovadă - că a capturat, pentru prima oară pe frontul din Ucraina, tancuri de fabricaţie germană de tip Leopard şi blindate de fabricaţie americană de tip Bradley, livrate Kievului de către Occident în vederea unei contraofensive, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Tancuri (de tip) Leopard şi vehicule de luptă de infanterie (de tip) Bradley. Acum sunt trofeele noastre”, anunţă într-o postare pe Telegram Ministerul rus al Apărării.

Ministerul postează în mesaj o înregistrare video filmată cu telefonul mobil în care apa mai multe vehicule militare avariate.

Aceste vehicule de fabricaţie occidentală au fost ”capturate în luptă” de către militari ruşi din grupul de ”Est”, precizează Ministerul rus al Apărării.

”MOTOARE ÎN STARE DE FUNCŢIONARE”

”Unele dintre vehicule au motoare în stare de funcţionare, ceea ce arată că bătălia a fost de scurtă durată şi că echipajele ucrainene au fugit”, anunţă ministerul rus.

El anunţă că le-a capturatv în regiunea Zaporojie, în sudul Ucrainei.

Este pentru prima oară când Rusia anunţă că a capturat tancuri de tip Leopard, de la livrarea Ucrainei a acestor tancuri de către mai multe ţări din Occident.

Berlinul şi-a dat unda verde în ianuarie în vederea livrării de tancuri de tip Leopard, după ce iniţial a ezitat.

Rusia nu precizează dacă este vorba despre tancuri de tip Leopard 1 sau 2, cele două generaţi ale acestor blindate.

Moscova face acest anunţ într-un context al unor lupte violente în sudul Ucrainei, unde forţele Kievului au lansat o contraofensivă împotriva primelor poziţii ocupate de către ruşi.

Autorităţile ucrainene au revendicat recucerirea a şapte sate, după mai bine de o săptămână de lupte.

Aceste localităţi se află la câteva zeci de kilometri de linii de apărare ruseşti în această parte a frontului.

Ministerul rus al Aprării a difuzat sâmbătă o înregistrare video în care apare o coloană de tancuri şi de vehicule blindate fabricate în Occident - distruse -, iar din unele epave continua să iasă fum, în sudul regiunii Doneţk.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.