Armata rusă a ucis 132 de civili la Makariv, în regiunea Kiev, a declarat vineri primarul oraşului, în timp ce oficialii ucraineni continuă să evalueze amploarea distrugerii în jurul capitalei şi în nordul ţării, conform CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oficialii locali au adunat cadavrele şi au spus că au fost împuşcaţi de forţele ruse, a declarat primarul Vadim Tokar pentru televiziunea Parlamentului ucrainean.

Aproape toată infrastructura lui Makariv a fost distrusă, a spus el, adăugând că apartamente şi alte clădiri au fost bombardate şi un spital a fost distrus.

„De mai bine de o lună suntem fără curent, apă, gaz, fără linii telefonice. Nici măcar nu avem bunuri esenţiale acasă”, a spus Tokar.

Makariv, a spus el, a fost lovit de o „catastrofă medicală”, având în vedere că toţi medicii au fost evacuaţi.

De asemenea, el a avertizat că oamenii din oraş trebuie să fie atenţi, deoarece minele sunt împrăştiate pe câmpuri.

„Zonele noastre defrişate sunt pline de mine, aşa că vom lucra mai întâi la deminarea acestor zone înainte de a începe restaurarea completă a infrastructurii”, a spus el.

Oraşul a primit ajutoare, iar cetăţenii ies în stradă şi fac tot ce le stă în putinţă pentru a curăţa dărâmăturile, a spus primarul.

Înainte de invazie, în Makariv locuiau aproximativ 15.000 de oameni, dar acum au mai rămas mai puţin de 1.000. Tokar a spus că locuitorii se întorc treptat, iar oraşul îşi revine încet.

Potrivit estimărilor preliminare, aproximativ 45% din Makariv a fost distrus, a spus Tokar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.