Armata libaneză anunţă joi că a confiscat muniţie de la bordul unui camion aparţinând mişcării islamiste proiraniene Hezbollah, care s-a răsturnat miercuri într-o localitate situată la est de Beirut, care a provocat ciocniri armate soldate cu doi morţi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Camionul era încărcat cu lăzi de muniţie, potrivit armatei, şi provenea din regiunea Békaa, situată la frontiera cu Siria.

Vehiculul s-a răstunat miercuri în localitatea Kahalé, situată la aproximativ 15 kilometri est de Beirut.

Armata anunţă joi într-un comunicat că ”o ciocnire între persoane care escortau camionul şi locuitori s-a soldat cu doi morţi”.

Primarul Kahalé, Abboud Abi Khalil, declara miercuri AFP că ”persoane în civil au format imediat un cordon de securitate în jurul camionului”, după accident.

TIRURI ÎN LOCUITORI

El a declarat că aceşti bărbaţi au tras apoi în locuitori care s-au adunat pentru a-i împiedica să se apropie de camion.

Un locuitor din Kahalé a fost rănit mortal.

Hezbollah a anunţat ulterior moartea unuia dintre membrii săi, ”însărcinat să protejeze camionul”, şi a acuzat într-un comunicat ”bărbaţi înarmaţi din miliţii prezente în sector” de faptul că au aruncat cu pietre, iar apoi au deschis focul în direcţia acestora.

Armata libaneză anunţă că reuşit să retragă camionul joi în zori şi să redeschidă drumul, blocat de locuitori din Kahalé în semn de protest.

”Încărcătura camionului a fost transferată către un centru militar, iar o anchetă a fost deschisă de către justiţie”, precizează armata în comunicat.

În augist 2021, locuitori ai unui sat majoritar druz din sudul Libanului au atacat membri Hezbollah care circulau într-un camion din care au lansat rachete către teritoriul Israelului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.