Armata libaneză a deschis focul împotriva a două din trei drone israeliene care au intrat miercuri seara în spaţiul aerian al Libanului, în apropierea graniţei cu Israelul, şi toate trei au revenit în spaţiul israelian, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avioane israeliene intră în mod regulat în spaţiul aerian libanez, dar este un caz rar în care armata deschide focul. Beirutul s-a plâns în mod repetat la Naţiunile Unite din cauză că Israelul, pe care Libanul îl consideră un stat inamic, îi încalcă spaţiul aerian.

Armata israeliană a anunţat că s-au auzit focuri de armă din teritoriul libanez către spaţiul unde zburau drone al Forţelor de Apărare Israeliene.

”Dronele şi-au încheiat misiunea şi nu au fost raportate pagube”, potrivit unui comunicat.

O sursă de securitate a declarat că trupele au tras cu arme de asalt M16. Armata libaneză nu posedă sisteme de apărare aeriană.

Preşedintele libanez Michel Aoun a declarat luni că ţara sa are dreptul să se apere, după prăbuşirea, duminică, a două drone israeliane în suburbiile Beirutului, dominat de gruparea Hezbollah, care este susţinută de Iran.

Tot luni, atacuri israeliene au lovit o poziţie militară deţinută de o facţiune palestiniană susţinută de Iran, în valea Bekaa, aflată în Liban, în apropiere de graniţa cu Siria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.