Armata israeliană şi kibuţul Nir Oz anunţă sâmbătă că un ostatic israeliano-american, Gadi Haggai, în vârstă de 73 de ani, a murit în timpul răpirii, la 7 ocrombrie, în timpul atacului Hamas în Israel, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cadavrul bărbatului se află în Fâşia Gaza, potrivit kibuţului. El a fost luat de către atacatori în Fâşia Gaza, potrivit aceleiaşi surse.

Kibuţul nu precizează cum a aflat aceste lucruri.

Armata israeliană a confirmat că bărbatul a murit la 7 octombrie.

Preşedintele american Joe Biden a anunţat că are ”inima zdrobită de (această) veste”.

Forumul Familiei Ostaticilor anunţă într-un comunicat că soţia lui Gadi Haggai, Judith, în vârstă de 70 de ani, este ţinută în continuare ostatică în enclava palestiniană, devastată de confruntări armate între Israel şi Hamas.

Cupul ”îşi făcea plimbarea obişnuită de dimineaţa” atunci când comandouri din mişcarea islamistă palestiniană au luat kibuţul, situat în apropierea Fâşiei Gaza, cu asalt, potrivit Forumului.

Judith Haggai ”a reuşit să informeze prieteni că s-a tras în ei (...). Acesta este ultimul contact cu ei”, precizează această sursă.

O fostă profesoară, ea este considerată cea mai bătrână ostatică în Fâşia Gaza.

”Vreau să cred că este în continuare în viaţă (...) Nu sunt sigur”, declara fiul său, Ahl Hagga într-un interviu acordat AFP luna aceasta.

Joe Biden anunţă că se ”roagă” în continuare pentru ca Judith Haggai să fie sănătoasă şi să ee întoarcă acasă teafără.

”Repet promisiunea pe care am făcut-o tuturor familiilor celor care ţinuţi în continuare ostatici: nu vom înceta să acţionăm pentru a-i aduce acasă”, anunţă într-un comunicat preşedintele american.

Aproximativ 250 de persoane au fost luate ostatice în atacul sângeros de 7 ianuarie pe teritoriul israelian, la 7 octombrie, soldat cu 1.140 de morţi, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP pe baza ultimelor date oficiale.

În prezent, 129 de persoane sunt ţinute în continuare ostatice în Fâşia Gaza, potrivit autorităţăilor israeliene.

Un armistiţiu - în perioada 24 noiembrie-1 decembrie - a permis eliberarea a 105 ostatici din Fâşia Gaza, dintre care 80 în schimbul eliberării a 240 de deţinuţi palestinieni din închisori israeliene.

Cel puţin 20.057 de persoane - majoritatea copii, adolescenţi şi femei - au fost ucise în Fâşia Gaza în ofensiva lansată de armata israeliană, potrivit autorităilor Hamas, la putere în enclavă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.