Israelul efectua marţi atacuri aeriene în portul Gaza, anunţă armata israeliană, confirmând imagini difuzate în direct de Reuters, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”IDF (armata israeliană) loveşte în prezent ţinte teroriste care aparţin organizaţiei teroriste Hamas, pe coasta Fâşiei Gaza”, anunţă Forţele Armate israeliene.

Imagini de la atacuri surprind o ambarcaţiune de pescuit în flăcări, în port.

REPRESALII CU ARTILERIA ÎN URMA UNOR TIRURI DE RACHETĂ DIN LIBAN

Rachete au fost lansate din sudul Libanului către Israel, potrivit unei publicaţii care aparţine Hamas, Al Manar.

Hezbollahul nu a revendicat acest atac.

Armata israeliană anunţă că a răspuns cu tiruri de artilerie, în urma unor ”lansări” ”de pe teritoriul libanez către teritoriul istraelian”.

Forţa Interimară ONU în Liban (FINUL) anunţă că a detectat tiruri de rachetă de la sud de Tir, în Liban.

”Continuăm să ne aflăm în contact cu autorităţile de ambele părţi ale Liniei Albastre, în vederea unei dezescaladări a acestei situaţii foarte periculoase”, anunţă FINUL.

”Îndemnăm pe toată lumea să dea dovadă de reţinere în această perioadă critică”, îndeamnă Forţa.

”Linia Albastră” este linia de demarcaţie între Liban şi Israel.

”BARAJ” URIAŞ DE RACHETE DIN FÂŞIA GAZA CĂTRE AŞKELON

Un val uriaş de rachete a fost lansat marţi din Fâşia Gaza către Israel.

Mişcarea islamistă palestiniană anunţă pe Telegram că a tras sute de rachete, ca ”răspuns la deplasarea unor civili în (Fâşia) Gaza”.

Un purtător de cuvânt al Hamas i-a avertizat anterior, pe Telegram, pe locuitorii acestui oraş - situat în sudul Israelului, la aproximativ zece kilometri de Fâşia Gaza -  să plece din localitate înainte de ora locală 17.00 (şi ora României).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.