Armata israeliană anunţă luni că 199 de persoane au fost luate ostatice de către mişcarea islamistă palestiniană Hamas în atacul sângeros de la 7 octombrie, potrivit unui bilanţ actualizat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un bilanţ anterior, difuzat duminică, anunţa 155 de ostatici.

”Am informat familiile a 199 de ostatici”, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, un purtător de cuvânt militar, Daniel Hagari.

El a anunţat că ”eforturile cu privire la ostatici sunt o prioritate naţională”.

”Armata şi Israelul muncesc zi şi noapte” pentru a elibera ostaticii, în contextul în care familiile ostaticilor nu au nicio veste de la ei,, dă el asigurări.

Peste 1.400 de oameni au fost uciţi în Israel în atacul unor comandouri Hamas, potrivit ultimului bilanţ, furnizat de către oficiali israelieni.

Peste 2.750 de oameni au fost ucişi de către israelieni în represalii, în Fâşia Gaza, o enclavă în care Hamas se află la putere, asediată ”complet” de Israel, potrivit autorităţilor locale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.