Armata israeliană anunţă că că a preluat ”controlul operaţional” al portului Gaza de la Hamas, o infrastructură-cheie în Fâşia Gaza, joi, în a 41-a zi a războiului în enclavă dintre Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O operaţiune comună a unor forţe blindate şi navale a permis ”în aceste ultime zile” ”preluarea controlului operaţional al Portului Gaza, care era controlat de către organizaţia teroristă Hamas”, anunţă într-un comunicat armata israeliană.

Tsahalul acuză mişcarea islamistă de faptul că folosea portul ”ca centru de antrenament al forţelor navale de comando cu scopul de a planifica şi executa atacuri terosiste navale”.

Tsahalul anunţă că poartă lupte în centrul oraşului Gaza, după ce a anunţat că a încercuit nordul enclavei.

Armata israeliană a anunţat în ultrimele zile că a preluat controlul mai multor instituţii ale mişcării islamiste - sediile Parlamentului, Guvernului şi Poliţiei Militare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.