Peste 55 de rachete au fost lansate din Liban spre Israel în ultima oră, potrivit purtătorului de cuvânt al armatei israeliene, citat de CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceasta vine după ce aproximativ 40 de rachete au fost trase spre Israel din sudul Libanului vineri, potrivit Forţelor de Apărare ale Israelului (IDF).

Militanţii Hezbollah au afirmat că au lansat rachetele spre poziţii ale artileriei israeliane ca răspuns pentru atacurile recente ale Israelului şi în semn de sprijin cu palestinienii din Gaza.

De la începutul războiului Hamas-Israel din 7 octombrie, izbucnirile Israelului cu Hezbollah s-au intensificat la graniţa de sud a Libanului cu Israelul.

Hezbollah – o grupare armată libaneză susţinută de Iran – are principala zonă de operaţiuni acolo. Hezbollah a lansat frecvednt rachete în Israel de la 7 octombrie şi Israelul a răspuns cu propriul tir, inclusiv atacuri aeriene. Israel a ordonat evacuarea comunităţilor de-a lungul graniţei cu Libanul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.