Armata israeliană a anunţat miercuri seară că avioanele sale au lovit în Liban ca represalii pentru lansarea unei rachete sol-aer, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cu puţin timp în urmă, reţeaua de apărare aeriană a armatei israeliene a interceptat o rachetă sol-aer lansată din Liban spre o dronă a armatei israeliene", a precizat armata într-un comunicat. Ca răspuns, avioanele FDI au lovit locul de lansare.

De la atacul Hamas asupra Israelului din 7 octombrie, confruntări zilnice au opus Hezbollahul libanez şi aliaţii săi forţelor israeliene la graniţa de sud a Libanului.

Violenţele s-au soldat cu 52 de morţi de partea libaneză, dintre care patru civili, 39 de combatanţi Hezbollah şi nouă din organizaţii aliate Hezbollah, potrivit unui nou bilanţ al AFP. Miercuri, Hezbollah a anunţat moartea a doi dintre membrii săi.

Patru persoane au fost ucise de partea israeliană a frontierei.

Există temeri tot mai mari că războiul dintre Israel şi Hamasul palestinian s-ar putea extinde în Siria şi, mai ales, la Hezbollah în Liban.

Miercuri, armata israeliană a lovit de asemenea ţinte militare în interiorul Siriei ca răspuns la tiruri spre Israel. Loviturile au ucis opt soldaţi, potrivit presei de stat siriene.

La începutul după-amiezii, avioanele israeliene au efectuat un alt raid asupra aeroportului sirian din Alep, potrivit Ministerului sirian al Apărării, al patrulea din 7 octombrie.

Hezbollahul libanez a anunţat miercuri că liderul său s-a întâlnit cu liderii Hamas şi Jihadului Islamic pentru a discuta despre modalităţile de sprijinire a acestor mişcări palestiniene în războiul lor cu Israelul.

Gruparea pro-iraniană nu a precizat data sau locul întâlnirii dintre secretarul său general Hassan Nasrallah, numărul doi al Hamas, Saleh al-Arouri, şi liderul Jihadului Islamic, Ziad al-Nakhala.

Războiul dintre Israel şi Hamas a izbucnit la 7 octombrie, când combatanţi ai mişcării islamiste palestiniene s-au infiltrat pe teritoriul israelian, masacrând civili.

De atunci, peste 1.400 de persoane au fost ucise în Israel şi aproximativ 220 de ostatici deţinuţi de Hamas au fost înregistraţi de autorităţile israeliene.

Hamas, care controlează Fâşia Gaza, a anunţat miercuri un nou bilanţ de peste 6.500 de morţi, majoritatea civili, de la începutul bombardamentelor neîncetate ale Israelului asupra Fâşiei Gaza, ca represalii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.