Forţe guvernamentale mozambicane au preluat controlul asupra oraşului de coastă Palma, situat în apropierea de proiectul unei instalaţii de gaze naturale al gigantului francez Total, anunţă un purtător de cuvânt al armatei şi un reprezentant al provinciei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am încheiat curăţarea (oraşului) (...). El este complet sigur”, a anunţat un purtător de cuvânt al armatei la postul public de televiziune TVM, Chongo Vidigal.

Oraşul Palma ”se află sub controlul statului”, declară Reuters, un reprezenant al proviniciei Cabo Delgado, Armindo Ngunga.

”Există un număr semnificativ de morţi şi pagube importante, însă populaţia se află de-acum în siguranţă”, anunţă el.

Palma este un important nod logistic, situat în apropierea muktor proiecte în domeniul gazelor naturale în valoare de 60 de miliarde de dolari (51 miliarde de euro) ale unor giganţi petrolieri, inclusiv Total.

Oraşul a fost atacat, în urmă cu peste zece zile, de insurgenţi care au ucis zeci de persoane - inclusiv mai mulţi muncitori străini.

Statul Islamic a revenidcat această ”operaţiune” lunea trecută, prin organul său de propagandă Amaq.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.