După ani de discuţii, armata britanică a ridicat interdicţia veche de peste 100 de ani privind purtarea bărbii, relatează POLITICO.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Schimbarea vine după ce armata a efectuat luni de zile o revizuire a politicii sale privind aspectul personal, care anterior nu permitea decât mustaţa. Regele Carol al III-lea, politicienii britanici şi aliaţii Regatului Unit au fost toţi consultaţi în legătură cu această decizie, a afirmat Sgt. major Paul Carney într-un videoclip transmis militarilor şi pus la dispoziţia presei.

„Exista o majoritate covârşitoare care credea că armata ar trebui să-şi schimbe politica şi să permită soldaţilor să poarte barbă”, a spus Carney. „Am ascultat şi am luat măsuri.”

Ofiţerilor şi soldaţilor li se va permite să-şi lase barbă – dar trebuie să menţină un aspect profesional şi să respecte îndrumările specifice despre cum poate arăta barba lor, a spus Carney. Reglementarea a intrat în vigoare vineri, pentru a le permite celor aflaţi în vacanţa de Paşte să înceapă imediat să-şi lase să crească părul facial.

Cei care nu se bărbieresc ar trebui să se aştepte să li se revizuiască aspectul pentru a se asigura că barba este în conformitate cu reglementările militare.. Ocazional, va trebui totuşi să se renunţe la barbă dacă situaţia operaţională o cere.

Grant Shapps, care este secretarul apărării britanic, se numără printre susţinătorii noii măsuri. El a declarat pentru Times anul trecut că interzicerea bărbii în armată este „ridicolă” şi a cerut instituţiei să se „modernizeze”.

Odată cu schimbarea, Marea Britanie se alătură armatelor Danemarcei, Germaniei şi Belgiei, care deja permit militarilor lor să-şi lase barbă, a informat BBC .

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.