Armata britanică a eliminat marţi o informaţie publicată anterior pe site-ul său potrivit căreia Prinţesa de Wales, în prezent în convalescenţă după o operaţie abdominală, va participa la evenimentul Trooping the Colour din luna iunie. Aparent, anunţul a fost făcut fără aprobarea Palatului Kensington, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biletele puse în vânzare pentru Trooping the Colour, care va avea loc pe 8 iunie, anunţau prezenţa lui Catherine, prinţesă de Wales, care are grad de colonel al gărzilor irlandeze, regimentul care va defila în acest an. Anunţul a fost preluat rapid ca fiind primul angajament public anunţat pentru prinţesa care nu a mai fost văzută în public din decembrie. Se pare însă că armata nu a cerut aprobarea Palatului Kensington, biroul ei oficial, înainte de a publica informaţia, aşa că aceasta a fost retrasă şi site-ul actualizat.

Catherine se recuperează după o operaţie abdominală de şapte săptămâni şi, deşi nu a fost confirmată încă nicio dată pentru revenirea sa la îndatoririle publice, ea ar urma să se recupereze cel puţin până la Paşte (31 martie - n.r.).

Site-ul armatei îl indică pe Regele Charles - aflat sub tratament pentru cancer - ca fiind prezent la ceremonia cunoscută şi sub numele de Birthday Parade, deoarece marchează aniversarea oficială a suveranului.

Prinţesa a fost surprinsă luni de paparazzi în maşină cu mama sa, care se afla la volan, în apropierea Castelului Windsor, pe fondul speculaţiilor legate de starea ei de sănătate. O imagine care circulă pe internet o arată pe prinţesă, purtând ochelari de soare, stând pe scaunul din faţă al unei maşini conduse de mama sa, Carole Middleton.

Ea a părăsit spitalul pe 29 ianuarie şi se recuperează la casa ei de la Adelaide Cottage, în apropiere de Castelul Windsor.

La externarea ei, un purtător de cuvânt al Palatului Kensington a declarat: "Ea face progrese bune. Prinţul şi prinţesa doresc să mulţumească enorm întregii echipe de la London Clinic, în special personalului de îngrijire dedicat, pentru îngrijirea pe care i-au acordat-o".

Revenirea ei la îndatoririle oficiale va depinde de un aviz medical mai apropiat.

Regele, care primeşte tratament pentru cancer, şi-a amânat, de asemenea, toate angajamentele publice. Dar el continuă să lucreze în spatele scenei la îndatoririle sale ca şef al statului şi primeşte audienţe în persoană. Charles a fost fotografiat marţi în timpul unei audienţe prebugetare cu cancelarul Jeremy Hunt, la Palatul Buckingham, înainte de declaraţia financiară majoră a politicianului aşteptată miercuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.