Pentagonul dezminte faptul că militari americani şi-au abandonat, pe aeroportul din Kabul, unii dintre câini, la plecarea din Afganistan, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Contrar unor informaţii inexacte, armata americană nu a lăsat câini în cuşti pe Aeroportul Internaţional Hamid Karzai, şi mai ales nu a lăsat pretinşi câini militari”, a dat asigurări marţi un purtător de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

Fotografii difuzate pe reţele de socializare surprind câini plasaţi într-un refugiu afgan şi nu animale aflate în responsabilitatea armatei americane, a sublinat într-un mesaj postat pe Twitter John Kirby.

Organizaţia de apărarea cauzei animalelor PETA a lansat marţi un apel solemn adresat preşedintelui american Joe Biden, pentru ca acesta să intervină pentru a permite repatrierea acestor animale, precizând că se sprijină pe surse informate.

Asociaţia a evocat soarta a ”vreo 60 de câini specializaţi în detectarea explozivilor aşezaţi în cuşti pe pista aeroportului” şi altor 60 de câini specializaţi ”închişi într-un adăpost de animale într-un hangar al aeroportului, suferind din cauza căldurii, fără să aibă un acces satisfăcător la apă sau hrană”.

”În plus, zeci de animale de companie aparţinând familiilor unor americani evacuaţi (...) par să fi fost abandonaţi în stradă, cu şanse mici de a supravieţui”, denunţa PETA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.