Armata americană şi-a cerut scuze în urma unui exerciţiu al Forţelor Speciale care a luat-o razna după ce militari au spart uşa altei camere decât trebuia, într-un mare hotel din Boston (nord-est), şi au arestat un client nevinovat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Exerciţiul s-a desfăşurat împreună cu poliţia federală (FBI) şi viza o ”îmbunătăţire a competenţelor forţelor speciale în medii realiste şi puţin familiare”, a anunţat joi, într-un comunicat Comandamentul Forţelor Speciale din cadrul Forţelor Terestre.

Însă echipa ”a intrat în camera greşită şi a reţinut un individ care nu avea nimic a face cu exerciţiul”, a anunţat comandamentul, care i-a cerut acestuia ”cele mai profunde scuze”.

”Suntem pe cale să examinăm acest incident împreună cu partenerii noştri, iar niciun alt detaliu nu va fi făcut public în acest stadiu”, anunţă Forţele Speciale.

FBI - a cărui Divizie Regională din Boston a participat la exerciţiu - a precizat că incidentul a avut loc marţi, către ora locală 22.00 (miercuri, 5.00, ora României), şi că militarii au fost ”conduşi din greşeală către o cameră greşită, unde au arestat un individ care nu era cel care juca rolul” ”băiatului rău” în această simulare.

Nicio persoană nu a fost rănită, însă Poliţia din Boston a fost chemată pentru a confirma că este vorba despre un exerciţiu, potrivit unui document consultat de AFP.

”La sosire, poliţiştii au fost primiţi de către (...) agenţi ai forţelor de ordine care desfăşurau un exerciţiu în imobil”, se arată în document.

Nici armata şi nici FBI nu au precizat cine a fost arestat din eroare.

Însă presa locală scrie că este vorba despre un pilot de linie care îşi petrecea noaptea la hotel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.