Armata libaneză a anunţat vineri că a găsit mai mult de o tonă de dispozitive pirotehnice în portul din Beirut, la aproape 50 de zile de la dubla explozie mortală care a devastat capitala pe 4 august, provocânt 190 de morţi şi 6.500 de răniţi, potrivit L'Orient-Le Jour.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În cadrul operaţiunilor de evaluare efectuate de armata libaneză, au fost găsite 1,32 de tone de dispozitive pirotehnice aranjate în 120 de cutii şi depozitate într-un depozit", indică un comunicat. 

"Geniştii militari le-au retras imediat din port, apoi din port după care au fost distruse pe un teren care aparţine armatei", se arată în comunicat. 

Exploziile din 4 august din portul Beirutului au fost cauzate, potrivit explicaţiilor oficiale, de incendiul unei cantităţi uriaşe de nitrat de amoniu stocate de şapte ani fără măsuri de siguranţă într-un depozit din port. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.