Arma folosită în asasinarea omului de ştiinţă iranian Mohsen Fakhrizadeh, în apropiere de Teheran, a fost fabricată în Israel, dezvăluie luni postul iranian de limbă engleză Press TV, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mohsen Fakhrizadeh, pe care puterile occidentale îl suspectează că a condus cercetări menite să doteze republica islamică cu arma atomică, a fost asasinat vineri, în timp ce se afla la bordul unei maşini la periferia de est a Teheranului.

”Arma recuperată de la locul actului terorist (în care Mohsen Fakhrizadeh a fost asasinat) poartă logoul şi specificaţiile industriei militare sraeliene”, a declarat o sursă anonimă pentru Press TV.

Ministrul israelian al Informaţiilor Eli Cohen a declarat luni, la postul 103 FM, că nu ştie cine sunt autorii acestui asasinat.

Funeraliile lui Mohsen Fakhrizadeh au avut loc luni. El urma să fie înhumat într-un cimitir din nordul Teheranului, potrivit televiziunii de stat.

Ministrul iranian al Apărării a ameninţat că Republica islamică va riposta acestui asasinat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.