Şapte ostatici care erau reţinuţi în Gaza au fost ucişi în urma bombardamentelor armatei israeliene asupra enclavei, a declarat vineri Abu Ubaida, purtătorul de cuvânt al brigăzilor al-Qassam, aripa armată a Hamas, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nu a fost imediat clar când au murit cei şapte.

Brigăzile Al-Qassam confirmă că numărul ostaticilor ucişi din cauza operaţiunilor militare israeliene în Gaza a depăşit acum 70 de captivi, a adăugat Abu Ubaida într-o declaraţie pe Telegram.

Campania militară a Israelului urmează uciderii de către militanţii Hamas a 1.200 de persoane în sudul Israelului şi răpirii a cel puţin 250 de persoane, pe 7 octombrie 2023. Israelul a răspuns cu un asalt militar asupra Fâşiei Gaza unde a ucis peste 30.000 de palestinieni, potrivit Ministerului Sănătăţii condus de Hamas.

În timpul unui armistiţiu de o săptămână, la sfârşitul lunii noiembrie, Hamas a eliberat peste 100 de ostatici israelieni şi străini în schimbul eliberării de către Israel a 240 de deţinuţi palestinieni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.