Justin Welby, Arhiepiscopul de Canterbury, îşi va lua trei luni sabatice anul viitor pentru a studia la Cambridge sau în Statele Unite, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lambeth Palace, sediul londonez al arhiepiscopului, a spus că aceasta este o „practică normală” pentru arhiepiscopi - să îi ia o pauză de la îndatoririle oficiale.

Este aşteptat ca Welby să fie plecat din mai până în iunie 2021. El se va folosi de timpul liber pentru „reflecţie, rugăciune şi înnoire spirituală”.

Lambeth Palace a mai transmis că Welby va fi în contact permanent cu echipa sa.

Va reveni la îndatoririle oficiale în septembrie 2021.

Perioada liberă a lui Welby ar fi trebuit să înceapă după Lambeth Conference de anul acesta, dar a fost amânată din cauza pandemiei.

Membrii clerului pot cere o perioadă de timp liber la fiecare şapte până la zece ani.

Welby, arhiepiscop din 2013, şi-a luat ultima dată vacanţă în 2005. El nu este primul Arhiepiscop de Canterbury care îşi ia concediu. Predecesorul, Rowan Williams, şi-a luat trei luni libere în 2007, iar înaintea lui, Lordul George Carey, două luni, în 1997.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.