Un vaccin contra Covid-19 al laboratorului chinez Sinopharm va fi testat în faza a treia pe voluntari în Argentina, a anunţat vineri ministrul Sănătăţii, Ginés Gonzalez Garcia, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Suntem foarte mândri de acest succes în care părţile şi-au angajat toate eforturile cu scopul de a putea avansa împreună şi solidar pentru a pune la dispoziţia populaţiei vaccinuri", a declarat ministrul în timpul unei manifestaţii publice. "Suntem nerăbdători ca studiul să înceapă pentru a obţine rezultate şi a le împărtăşi", a adăugat el. 

Acum o lună, Argentina anunţase că proiete de vaccin ale laboratoarelor BioNTech (Germania) şi Pfizer (SUA) urmează să fie testate în faza a treia pe un grup de voluntari. 

De altfel, împreună cu Mexicul, Argentina a acceptat să producă milioane de vaccinuri dezvoltate de Universitatea din Oxford în colaborare cu societatea britanică AstraZeneca pentru a le distribui în America latină dacă încheie faza a treia a studiilor clinice. 

Argentina, care are 44 de milioane de locuitori, a înregistrat aproape 321.000 de cazuri de Covid-19 şi mai mult de 6.500 de decese, potrivit ultimului bilanţ oficial. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.