Arestarea lui Salah Abdeslam, singurul supravieţuitor al comandourilor atentatelor de la Paris şi Saint-Denis, pe 13 noiembrie 2015, a împiedicat un atentat cu maşină sau camion capcană, le-a declarat anchetatorilor Mohamed Abrini, unul dintre membrii celulei, potrivit unui document de la audieri din care France Inter a publicat duminică fragmente, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am auzit că acesta era planul. O maşină sau un camion încărcat cu explozivi”, i-a spus el judecătorului însărcinat cu dosarul Mohamed Abrini în cursul unei audieri pe 26 august 2016.

Arestarea lui Salah Abdeslam într-un apartament, la Molenbeek, o comună de la Bruxelles, pe 18 martie 2016, ar fi dat peste cap planul celulei care a organizat atentatele de la 13 noiembrie, precipitându-i acţiunea în capitala belgiană, câteva zile mai târziu.

Mohamed Abrini, inculpat în cadrul atentatelor de la Paris, este suspectat de asemenea că i-a însoţit pe cei doi kamikaze pe aeroportul de la Bruxelles, pe 22 martie 2016, şi că a depus pe aeroport o bombă ascunsă într-un rucsac.

El a recunoscut că este ”bărbatul cu pălărie” surprins de camere de supraveghere.

Atentatele de la Paris şi Saint-Denis s-au soldat cu 130 de morţi, iar cele de la Bruxelles cu 32 de morţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.