Arabia Saudită laudă ”decizia curajoasă” a preşedintelui american Donald Trump de a lansa un atac cu rachete de croazieră asupra Siriei, din cauza unui presupus atac chimic atribuit regimului sirian, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul preşedintelui sirian Bashar al-Assad este criticat extrem de dur din cauza acestui presupus atac chimic, într-un comunicat difuzat vineri de agenţia de presă de stat Spa.

Rachetele lansate de Trump sunt răspunsul corect faţă de ”crimele (comise de) acest regim împotriva poporului său, în urma eşecului comunităţii internaţionale de a-l opri”, apreciază Ministerul saudit de Externe.

Arabia Saudită, condusă de sunniţi, este un vechi inamic al lui al-Assad şi îi susţine pe rebelii care luptă împotriva lui. Ea consideră războiul civil sirian un război indirect între sunniţi şi Iranul şiit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.