Ministerul de Externe din Arabia Saudită a avertizat privind ”repercusiunile foarte grave ale luării cu asalt şi vizării” oraşului Rafah din sudul Fâşiei Gaza, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Regatul îşi exprimă respingerea categorică şi condamnarea fermă a deportării lor forţate şi îşi reînnoieşte solicitarea pentru o încetare imediată a focului”, a arătat ministerul, într-o declaraţie.

Premierul Benjamin Netanyahu a dat instrucţiuni armatei israeliene să facă planuri pentru ”evacuarea populaţiei” din Rafah, adică aproximativ 1,3 milioane de persoane, dintre care multe au fost deja strămutate din alte părţi ale enclavei şi care afirmăţ că nu mai au unde să meargă.

Ministerul saudit afirmă că a viza Rafah constituie o violare a dreptului internaţional şi ”confirmă nevoia unei reuniuni de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU pentru a împiedica Israelul să cauzeze un dezastru umanitar iminent”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.