Arabia Saudită a redeschis, sâmbătă, esplanada din jurul Kaaba, cel mai sfânt loc al islamului, situat în centrul Marii Moschei din Mecca, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Esplanada era închisă de luna trecută, de teama coronavirusului.

Pelerinajul mic al musulmanilor – Omra – la Mecca şi Medina este în continuare interzis, măsură anunţată miercuri de autoirtăţi. Pelerinajul ar fi reprezentat riscul de a deveni un focar de contaminare cu Covid-19.

Esplanada din Mecca este deschisă acum pentru pelerini care nu fac Omra.

Înconjurată de bariere, Kaaba, construcţia cubică îmbrăcată în stofă neagră, grea, pe care sunt brodate cu fir de aur versete din Coran, este în continuare inaccesibilă.

Musulmanii au acces în Marea Moschee din Mecca şi în Moscheea Profetului din Medina penttru rugăciunile zilnice. Cele două moschei se închid doar o oră pe zi, după rugăciunea de seară, pentru ca atunci să se dezinfecteze zona.

În Arabia Saudită s-au înregistrat până în prezent cinci cazuri de infectare cu Covid-19. În Golf sunt însă în total peste 150 de cazuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.