Peste 400 de migranţi care se aflau la bordul unei ambarcaţiuni de lemn au fost salvaţi de trei ONG-uri la Marea Mediterană, în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar bilanţul persoanelor salvate în zonă în weekend a crescut la 600, anunţă SOS Méditerranée, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Salvarea în apele internaţionale a fost periculoasă. Ambarcaţiunea mare din lemn, în care se aflau peste 400 de persoane, era pe cale să ia apă”, a anunat o purtătoare de cuvânt a ONG-ului european SOS Méditerranée, care a închiriat nava de salvare pe mare Ocean Viking.

Persoanele salvate au fost repartizate pe trei nave - Sea-Watch 3 a ONG-ului Sea-Watch, Nadir a ONG-ului ResQship şi Ocean Viking.

Toate cele trei nave au participat la operaţiuni de salvare, care au durat până duminică dimineaţa.

Aceasta este cea de a cincea operaţiune de salvare a Ocean Viking, începând de sâmbătă.

Nava, care avea deja 196 de persoane la bord din timpul unor operaţiuni de salvare în largul Libiei, avea la bord, dupăaceste noi operaţiuni, 449 de persoane salvate.

Migranţii salvaţi urmau să primească îngrijiri, la fel ca cei de la bordul Sea-Watch 3, a anunţat SOS Méditerranée.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Migraţiilor (OIM), cel puţin 1.146 de persoane au murit pe mare în primul semestru al lui 2021 în timp ce încercau să traverseze în Europa.

SOS Méditerranée dă asigurări că a salvat peste 30.000 de persoane începând din februarie 2016, mai întâi cu ajutorul navei Aquarius, iar apoi cu ajutorul navei Ocean Viking.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.