Mii de copii şi adolescenţi provenind din ţări din Africa, Orientul Mijlociu şi Asia Centrală au "dispărut" fără urmă, în contextul în care mulţi dintre refugiaţii care vin în Germania sunt minori neînsoţiţi, scrie TheLocal.de.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În total 5.835 de refugiaţi minori au "dispărut" în Germania în ultimul an, dintre care 555 în vârstă de până în 14 ani, scrie luni presa germană.

Informaţia a fost publicată de organizaţia media Funke Mediengruppe, în urma unei solicitări adresate Parlamentului german.

Numeroşi refugiaţi minori vin în Germania fără să fie însoţiţi de adulţi.

Ministerul german pentru Familie afirma în februarie, în urma unor informaţii de presă cu privire la situaţia refugiaţilor minori, că nu existau motive să se creadă că au "dispărut" mii de minori şi copii.

Ministerul german de Interne, care a răspuns solicitării Funke Mediengruppe, nu a oferit nicio explicaţie pentru aceste "dispariţii".

Luise Amtsberg, din cadrul Verzilor, a criticat Guvernul Angelei Merkel.

Guvernul federal nu acţionează în mod satisfăcător faţă de această problemă, a declarat ea pentru AFP.

Berlinul nu ia în serios "pericolele prostituţiei şi exploatării forţate", a denunţat Amtsberg.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.