Aproximativ 40 de muncitori indieni blocaţi în urma surpării unui tunel rutier aflat în construcţie în nordul Indiei erau în viaţă, potrivit unui reprezentant al echipelor de salvare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cei 40 de muncitori blocaţi înăuntrul tunelului sunt în viaţă”, a anunţat duminică într-un comunicat un comandant de rang înalt din cadrul Forţei naţionale indiene de intervenţie în caz de catastrofe, Karamveer Singh Bhandari.

”Le-am trimis apă şi hrană”, a anunţat el.

Surparea a avut loc duminică, în Himalaya indiană, în timp ce un grup de muncitori părăsea locul construcţiei şi sosea o echipă de schimb.

Primul contact cu muncitorii a fost stabilit prin intermediul unui mesaj transmis pe o bucată de hâtrie, însă salvatoi au reuşit apoi să intre în comunicare cu ajtorul unor aparate radio.

Ei au precizat că au ”injectat” oxigen în zona surpată a tunelului şi că au reuşit să introducă hrană pe aceeaşi conductă.

”Câteva pachete mici cu hrană au fost trimise de o conductă care introduce oxigen în interior”, a declarat AFP, la locul catastrofei, Durgesh Rathodi, însărcinat cu salvarea în statul Uttarakhand, în Himalaya indiană.

Potrivit acestuia, excavaţii au degajat aproximativ 20 de metri de dărâmături, însă muncitorii se află la alţi 40 de metri distanţă.

”Din cauză că în tunel sunt multe dărâmături, întâmpinăm anumite greutăţi în operaţiunea de salvare”, a declarat Bhandari.

Ministrul şef al Uttarakhand, Pushkar Singh Dhami, care s-a dus la locul accidentului, a anunţat pe X că înlăturarea dărâmăturilor are loc ”în mod continuu, pentru a-i scoate în siguranţă”.

”Partea pozitivă este că muncitorii nu sunt unii peste alţii şi dispun de un spaţiu-tampon de aproximativ 400 de metri pentru a merge şi respira”, a declarat ziarului indian Express un reprezentant al intervenţiei salvatorilor, Devendra Patwal.

Acest tunel face parte din proiectul rutier Char Dham, susţinut de către premierul Narendra Modi, conceput să îmbunătăţească legăturile între patru situri hinduse din India şi cu regiunile de la frontiera cu China.

Accidente pe şantiere de mare infrastructură sunt frecvente în India.

În iunie, cel puţin 200 de persoane au murit în revărsări de ape în Uttarakhand, o catastrofă pe care unii experţi au atribuit-o în parte unei dezvoltări excesive.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.