Atacurile ruse în Ucraina au avariat aproximativ 32.000 de ţinte civile şi peste 700 de instalaţii critice de infrastructură, de la începutul invaziei ruse, la 24 februarie, anunţă Guvernul de la Kiev, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aşa cum te aştepţi de la terorişti, ruşii vizează ţinte civile. Până acum, aproximativ 32.000 de astfel de ţinte au fost avariate de rachete şi obuze ruseşti. Este vorba mai ales de case private sau blocuri de locuinţe civile”, acuză într-un interviu acordat duminică presei ucrainene un diplomat ucrainean, Evghenii Enin.

”Doar 3% dintre atacurile înregistrate au vizat instalaţii militare”, denunţă el.

”Până acum, peste 700 de instalaţii critice de infrastructură - aerodromuri, poduri, depozite de petrol, substaţii electrice, între altele - au fost atinse”, acuză Enin.

Moscova ”are dorinţa maniacă de arunca Ucraina în beznă şi nu există niciun motiv să credem că ei (ruşii) se vor opri”, denunţă diplomatul.

CNN scrie că nu a putut verifica din surse independente aceste informaţii.

Rusia a atacat în mod repetat infrastructuri civile în Ucraina, provocând pene de curent ample înainte de venirea iernii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.