Apărarea Civilă din Fâşia Gaza declară luni AFP că a dezgropat în ultimele trei zile, începând de sâmbătă, aproximativ 200 de cadavre ale unor persoane ucise şi îngropate de către armata israeliană în gropi comune înăuntrul Spitalului Nasser de la Khan Yunis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Echipele noastre continuă să găsească corpuri în incinta Complexului Medical Nasser, iar începând de sâmbătă au fost exhumate corpurile a aproximativ 200 de martiri”, declară AFP un purttor de cuvânt al Apărării Civile, Mahmoud Bassal.

 

Alţi doi oficiali din Fâşia Gaza au declarat AFP că 283 de cadavre au fost exhumate începând de sâmbătă şi până în prezent.

 

Armata israeliană, contactată de AFP, nu a reacţionat imediat.

Unul dintre conducătorii Apărării Civile din Fâşia Gaza, Mohammed al-Mughayer, a declarat la rândul său AFP că în total 283 de corpuri au fost găsite în gripi comune.

”Până acum, am găsit corpurile îngropate a 283 de persoane. ucise cu sânge rece de către armata de ocupaţie” israeliană, a declarat AFP, la rândul său, şeful Serviciului de Comunicare al Guvernului Hamas, Ismail al-Thawabteh.

Spitalele din Fâşia Gaza au fost ţintite în operaţiunea militară a armatei israeliene în enclava palestiniană după atacul comis în sudul Israelului al unor combatanţi Hamas.

Israelul a landat după acest atac o operaţiune militară de amploare în Fâşia Gaza, cu scopul asumat de a aneantiza mişcarea islamistă palestiniană aflată la putere în enclavă din 2007.

Atacul Hamas în sudul Israelului s-a soldat cu 1.170 de morţi, majoritatea civili, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP pe baza unor date oficiale israeliene, şi răpirea a 250 de persoane, dintre care 129 sunt ţinute în continuare ostatice în enclavă, dintre care 34 au murit, potrivit armatei israeliene.

Operaţiunile militare israeliene în Fâşia Gaza s-au soldat în peste şase luni cu 34.151 de morţi, majoritatea copii şi femei, potrivit Ministerului Sănătăţii al Hamas.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.