Aproximativ 2.000 de decese au fost confirmate, până în prezent, în urma cutremurului care a avut loc sâmbătă în Haiti, este cel mai nou bilanţ anunţat de autorităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Circa 10.000 de oameni au fost răniţi şi mulţi sunt încă daţi dispăruţi, după ce seismul cu magnitudine de 7,2 pe Richter a dus la prăbuşirea a zeci de mii de clădiri.

Autorităţile au anunţat marţi seară că cel puţin 1.941 de oameni au murit, noul bilanţ fiind cu 500 mai mare decât cel anunţat anterior.

Operaţiunile de salvare au fost îngreunate de ploile aduse de furtuna tropicală Grace, care s-a abătut asupra ţării luni şi se deplasează spre vest.

ONU a anunţat că aproximativ 500.000 de copii nu au acces sau au acum acces limitat la un adăpost, apă potabilă şi mâncare.

„Numeroase familii haitiene care au pierdut totul din cauza cutremurului trăiesc acum, efectiv, cu picioarele în apă, din cauza inundaţiilor”, a spus Bruno Maes, reprezentantul Unicef în ţară.

Zeci de mii de oameni au rămas fără adăpost. Sud-vestul Haiti a fost, aparent, cea mai afectată regiune. Case, biserici şi şcoli se numără între clădirile prăbuşite din cauza cutremurului. Spitalele sunt copleşite de numărul mare de răniţi şi de lipsa materialelor necesare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.