Ministerul de Interne a anunţat că aproximativ 130.000 de persoane s-au adunat pe străzile moscovite pentru a participa la tradiţionala paradă de Ziua Muncii. În acest an, demostraţiile sunt organizate sub lozinca ”muncă, salarii şi o viaţă decentă”, scrie Russia Today.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, va mărşălui alături de participanţi spre Piaţa Roşie.

De asemenea, membrii sindicatelor şi a colectirvelor de muncă, veteranii, studenţii şi activiştii politici vor flutura baloane colorate, bannere şi drapele ale Rusiei.

Peste 6.500 de veterani de război şi din câmpul muncii sunt invitaţi să participe la cea mai importantă paradă, care va avea loc în apropierea Kremlinului.

”Cele mai importante cereri ale noastre sunt salarii mai bune şi o tranziţie către o dezvoltare economică bazată pe îmbunătăţirea puterii de cumpărare a populaţiei”, a declarat liderul Federaţiei Sindicatelor Independente din Rusia, Mihail Şmakov.

De asemenea, peste 2,5 milioane de oameni ar urma să participe la demonstraţiile organizate de 1 mai în toate oraşele din Rusia.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.