Aproximativ 13.000 de persoane au fost îndemnate să-şi părăsească temporar domiciliul, într-un cartier din Düsseldorf, în vestul Germaniei, în urma descoperirii unei bombe americane din al Doilea Război Mondial, au anunţat pompierii din oraş, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bomba americană - care cântăreşte o tonă - urma să fie dezamorsată în noaptea de luni spre marţi.

Ea a fost descoperită în timpul unor lucrări în acest cartier, situat în apropiere de grădina zoologică, au anunţat luni într-un comuniat pompierii.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Solul oraşelor germane rămâne înţesat de bombe care nu au explodat şi care sunt descoperite cu regularitate pe şantiere de construcţii la 78 de ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.

În 2017, descoperirea la Frankfurt (vest) a unei bombe de 1,4 tone a antrenat evacuarea a 65.000 de oameni.

În decembrie 2021, o bombă din al Doilea Război Mondial a explodat pe un şantier, în apropierea Gării din Munchen (sud), a rănit patru persoane şi a întrerupt traficul feroviar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.