Aproximativ 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid au fost administrate în China până în prezent, iar Malaysia a anunţat miercuri că va primi jumătate de milion de doze din partea Beijingului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

China se apropie de administrarea unui miliard de doze de ser anti-Covid, după ce, potrivit cifrelor oficiale citate de Reuters, marţi au fost administrate aproximativ 19,8 milioane.

Totalul a ajuns acum la 923 de milioane de doze.

Ministrul malaysian de Externe, Hishammuddin Hussein, a declarat că China a fost de acord să contribuie cu 500.000 de doze de vaccinuri anti-Covid dezvoltate de compania sa Sinovac BioTech.

„Această contribuţie promptă va susţine procesul de vaccinare şi va contribui la campania actuală de imunizare”, a spus Hishammuddin, citează Reuters.

La nivel mondial, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins, au fost administrate până în prezent 2,4 miliarde de doze de vaccin anti-Covid.

De la descoperirea SARS-CoV-2, la finalul anului 2019, în Wuhan (China), au fost înregistrate peste 176,6 milioane de contaminări şi mai mult de 3,82 de decese asociate bolii.

China, care are o populaţie de aproximativ 1,3 miliarde de locuitori, a raportat 103.424 de cazuri şi 4.846 de decese asociate, în timp ce Malaysia, cu peste 31 de milioane de locuitori, a înregistrat 667.876 de contaminări şi 4.069 de decese asociate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.