Aproape 600 de rude ale unui număr de 81 de ostatici din Gaza au semnat o scrisoare adresată preşedintelui american Joe Biden, în care îşi exprimă frustrarea faţă de modul în care Benjamin Netanyahu a gestionat negocierile privind ostaticii, îndemnându-l pe liderul de la Casa Albă să facă presiuni asupra premierului israelian şi asupra tuturor celorlalte părţi pentru a ajunge la un acord, relatează The Times of Israel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ne adresăm dumneavoastră deoarece suntem din ce în ce mai frustraţi şi îngrijoraţi de lipsa de comunicare continuă şi de angajament din partea premierului israelian şi a cabinetului de război faţă de cauza eliberării ostaticilor", precizează familiile ostaticilor în scrisoare.

Pentru prima dată un grup mare de rude ale ostaticilor îi trimite o scrisoare lui Biden.

"Vă încurajăm să folosiţi mijloacele pe care le aveţi la dispoziţie, pentru a face presiuni şi a convinge toate părţile, inclusiv premierul israelian, să accepte acordul pe care îl apreciaţi ca fiind rezonabil", se adaugă în scrisoare.

"Suntem pregătiţi să colaborăm îndeaproape cu administraţia dumneavoastră pentru a mobiliza poporul israelian şi pentru a explica poporului american şi oficialilor săi aleşi necesitatea de a sprijini actualul acord. Credem că familiile ostaticilor ar putea juca un rol important în obţinerea sprijinului public pentru a face posibilă această înţelegere."

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.