Apărarea antiaeriană ucraineană acţiona în vederea interceptării unor atacuri ale armatei ruse, care a lansat joi peste 30 de rachete împotriva Ucrainei, anunţă Forţele Aeriene ucrainene, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproximativ şase bombardiere strategice de tip Tupolev 95 (Tu-95) au ”decolat din regiunea rusă Murmansk şi au lansat rachete”, a anunţat la televiziunea ucraineană un purtător de cuvânt al Forţelor Aeriene ucrainene, Iurii Ignat.

”Aşteptăm peste 30 de rachete, care au început deja să apară în diverse regiuni”, a anunţat Ignat.

Apărarea antiaeriană ucraineană acţionează în vederea interceptării acestor rachete, a dat el asigurări.

Rachete au lovit în regiunea Viniţia, în zona central-vestică, a anunţat într-o postare pe Telegram guvernatorul Serghii Borzov, care precizează că nu s-au înregistrat victime.

Peste 15 rachete de croazieră au fost lansate ”către Kiev” şi au fost doborâte toate, anunţă comandantul Administraţiei Militare, Serghii Popko.

Şeful de cabinet al preşedintelui Volodimir Zelenski, Andrii Iermak, a anunţat într-o postare pe Telegram că un număr de rachete au fost doborâte joi.

Cel puţin două rachete au vizat regiunea Mîkolaiv, a anunţat pe Telegram guvernatorul Vitali Kim.

Sirene de alertă aeriană au răsunat joi dimineaţa în toate regiunile Ucrainei.

Un sistem de alertă de raiduri aeriene este implementatv în întreaga ţară.

Comandamentul Forţelor Aeriene ucrainene a anunţat că apărarea antiaeriană a doborât, în noaptea de miercuri spre joi 24 de drone.

Acveste atacuri ruseşti intervin după ce Statele Unite şi Germania au anunţat miercuri că trimit tancuri grele în Ucraina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.