Trei militari şi doi civili au fost ucişi în atacul american asupra unei baze aeriene siriene, a declarat vineri un oficial sirian pentru The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Talal Barazi, guvernatorul provinciei Homs, a adăugat că alte şapte persoane au fost rănite în atacul cu rachete de croazieră din noaptea de joi spre vineri.

El a declarat anterior că un incendiu devastează baza aeriană din Homs de mai multe ore în urma tirului de rachete.

Potrivit unui ONG sirian, patru militari au fost ucişi în atac - inclusiv un general.

Atacul american a avut loc în urma unui presupus atac cu armament chimic împotriva civililor, săptămâna aceasta atribuit lui Bashar al-Assad.

Cel puţin patru militari au fost ucişi - inclusiv un general -  în atac, care a provocat pagube importamte, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

Directorul ONG-ului cu sediul în Marea Britanie a declarat vineri că atacul cu rachete de croazieră a avariat peste o duzină de hangare, un depozit de carburant şi o bază antiaeriană.

Aproximativ 60 de rachete de croazieră de tip Tomahawk au atins baza Shayrat, situată la sud-est de Homs, o instalaţie de mici dimensiuni, cu două piste.

Un oficial sirian a declarat că atacul s-a soldat cu morţi şi a declanşat un incendiu, însă nu a oferit amănunte.

Atacul american are loc în urma unui presupus atac chimic, marţi, în care s-a folosit clor amestecat cu un agent neurotoxic, posibil sarin , potrivit unor oficiali americani. Peste 80 de civili au fost ucişi în acest atac, care a provocat un val de condamnări în lume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.