Suspectul în sângerosul atac cu camion de luni de la Berlin a fost supravegheat sub acoperire timp de mai multe luni anul acesta, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procuratura din Berlin a declarat miercuri pentru The Associated Press, într-un comunicat, că au lansat o anchetă împotriva lui Anis Amri pe 14 martie, în urma unui pont de la agenţii federale în domeniul securităţii.

Procuratura a fost avertizată că Amri, care era considerat o potenţială ameninţare de către autorităţile din landul Renania de Nord-Westfalia, ar fi putut să plănuiască o spargere cu scopul de a face rost de bani pentru a achiziţiona arme automate pe care să le folosească într-un atac.

Această supraveghere a arătat că Amri era implicat în traficul de droguri, într-un parc din Berlin, şi într-o încăiereare într-un bar, însă nu s-au găsit probe care să confirme avertismentul iniţial.

Obsevarea acestuia a fost oprită în septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.