Casa Albă a fost evacuată pentru scurt timp duminică seară, în timp ce preşedintele Joe Biden se afla la Camp David, după ce Secret Service a descoperit o pulbere suspectă într-o zonă comună din Aripa de Vest, iar un test preliminar a arătat că substanţa era cocaină, au declarat marţi doi oficiali din cadrul forţelor de ordine citaţi de Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agenţii Secret Service făceau rondul de rutină, când au găsit praful alb într-o zonă accesibilă grupurilor de turişti, şi nu într-un anumit birou din Aripa de Vest, au declarat oficialii, care au solicitat păstrarea anonimatului.

Complexul a fost evacuat duminică, în jurul orei locale 20:45, în timp ce echipele de pompieri şi de urgenţă au fost aduse pentru a face un test rapid, care a identificat preliminar cocaina.

Casa Albă a fost redeschisă în scurt timp, iar pulberea a fost trimisă pentru teste suplimentare.

Biden şi familia sa au plecat vineri la Camp David şi s-au întors la Casa Albă marţi.



Secret Service, serviciul care se ocupă de securitatea oficialilor americani de rang înalt, a precizat într-un comunicat că măsura evacuării Casei Albe a fost una de precauţie, iar echipele de urgenţă şi pompieri din Districtul Columbia au fost chemate pentru a evalua şi a stabili că substanţa nu era periculoasă.

"Elementul a fost trimis pentru o evaluare suplimentară, iar o anchetă privind cauza şi modul în care a intrat în Casa Albă este în curs de desfăşurare", a precizat Secret Service.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.