Donald Trump s-a afişat într-un magazin de arme de foc, State Armory, în timpul unei vizite în statul South Carolina (sud), unde s-a plimbat prin raioane cu armament şi a discutat cu alte persoane despre un pistol, agitat de una dintre acestea, relatează The Hill.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vreau să cumpăr unul, vreau să cumpăr unul”, a declarat Donald Trump, potrivit unei înregistrări video postate pe X de către purtătorul său de cuvânt în alegerile prezidenţiale din 2024, Steven Cheung.

”Preşedintele Trump a cumpărat un pistol (marca) Glock în South Carolina”, scrie pe X consilierul candidatului republican.

Potrivit unor postări pe Twitter este vorba despre un Glock “Trump 45”.

RETRACTARE

La doar câteva minute după publicarea acestei scene, înregistrarea video şi textul au fost retrase de pe reţeaua de socializare, însă presa americană continuă să o menţioneze.

Unele publicaţii scriu că este vorba despre o ştegrre voită.

”Purtătorul de cuvânt al lui Trump, Steven Cheung, precizează la CNN că Trump nu a cumpărat, în realitate, arma, în timpul vizitei la magazinul din South Carolina”, scrie pe X jurnalista CNN Alayna Treene.

INTERDICŢIE FEDERALĂ ÎN CAZUL UNEI PERSOANE INCULPATE

Cumpărarea sau vânzarea unei arme de foc de către o persoană inculpată este, în Statele Unite, o infracţiune federală, potrivit site-ului The Hill.

Însă această lege a fost găsită neconstituţională de către un judecător federal din Texas, în septembrie 2022, care a invocat o hotărâre a Curţii Supreme care anulează o restricţie impusă armelor de foc în statul New York.

Trump este vizat în prezent de 91 de capete de acuzare - de care pledează nevinovat - în cadrul a patru inculpări, în dosarul documntelor clasificate ale Arhivelor Naţionale, scandalului Stormy Daniels, dosarele amestecului în alegerile din Georgia şi luării cu asalt a Capitoliului în ianuarie 2021.

Vizita lui Donald Trump în South Carolina are loc cu câteva luni înaintea alegerilor primare republicane din 2024, în contextul în care fostul preşedinte american rămâne favorit în sondaje împotriva lui Ron DeSantis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.