Turcia a trimis miercuri material medical în Spania şi Italia, două ţări europene grav afectate de pandemia noului coronavirus, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un avion cargo militar cu combinezoane, măşti şi gel hidroalcoolic la bord a decolat de la Ankara către Spania, de unde urmează să se ducă în Italia, a anunţat într-un comunicat  Ministerul turc al Apărării.

Acest gest de solidaritate intervine în contextul în care Turcia este afectată tot mai puternic de pandemie.

Turcia înregistra marţi aproximativ 13.500 de contaminări cu noul coronavirus - dintre care 2.700 marţi.

În total, 214 de persoane au murit - dintre care 46 marţi -, potrivit  Ministerului turc al Sănătăţii.

În pofida acestei curbe ascendebte, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat luni că Turcia este ”una dintre ţările din lume cele mai pregătite să depăşească această boală”.

Ankara a luat mai multe măsuri în vederea opririi răspândirii epidemiei - izolarea bătrânilor bolnavi cronic, închiderea şcolilor şi plasarea în carantină a aproximativ 50 de localităţi.

Primarul Istanbulului Ekrem Imamoglu (opoziţie) a îndemnat în mai multe rânduri la o izolare totală în cel mai mare oraş din ţară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.