Ministrul turc de Externe Mevlut Cavusoglu a denunţat joi declaraţii ale lui Emmanuel Macron cu privire la ofensiva Turciei în nordul Siriei, acuzându-l pe preşedintele francez de susţinerea terorismuli, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”El este deja susţinătorul unei organizaţii teroriste pe care o primeşte constant la (Palatul) Elysée. Dacă el spune că aliatul său este organizaţia teroristă (...), nu mai eeste, într-adevăr, nimic de adăugat”, a denunţat Mevlut Cavusoglu în faţa presei, în Parlament.

Turcia a lansat la 9 octombrie o ofensivă în nordul Siriei, împotriva kurzilor din cadrul Unităţilor Protecţiei Poporului (YPG), pe care le consideră o organizaţie teroristă.

Emmanuel Macron îl primea în aceeaşi zi la Paris pe Jihane Ahmed, un purtător de cuvânt al Forţelor Democratice Siriene (FDS), a căror coloană vertebrală sunt YPG, pentru a-i prezenta solidaritatea Franţei în lupta împotriva jihadiţtilor din cadrul Statului Islamic (SI/Daesh).

Preşedintele francez a reproşat joi Turciei, într-o întâlnire cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, faptul că ”şi-a pus aliaţii în faţa faptului împlinit printr-o intervenţie militară care pune în pericol acţiunea coaliţiei (internaţionale antijihadiste conduse de către Statele Unite) împotriva Daech”.

Mevlut Cavusoglu consideră că ”Macron nu poate fi liderul Europei tremurând în halul ăsta”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.