Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat că încă există o şansă ca Uniunea Europeană şi Marea Britanie să ajungă la un acord privind Brexitul, dar a subliniat importanţa pregătirii pentru eşuarea negocierilor, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Încă există o şansă să ajungem la un acord bun şi sustenabil la timp”, a declarat Merkel într-un discurs în faţa parlamentului german, înainte să plece la summit-ul Consiliului European de la Bruxelles.

Merkel a adăugat că un acord este în interesul UE. Ea a precizat că nu ar trebui subestimate problemele importante precum încercarea de a se evita o graniţă strictă între Republica Irlanda şi Irlanda de Nord.

„Oricine a fost implicat în negocieri internaţionale ştie că cele mai grele probleme vin la sfârşit şi detaliile sunt cele mai importante”, a declarat ea. Indiferent de rezultatele discuţiilor, Merkel a declarat că speră ca Marea Britanie să rămână „un partener apropiat şi de încredere al Europei”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.