Un angajat s-a plimbat joi, timp de mai multe minute, prin incinta Congresului american cu un pistol în rucsac, nestingherit, după care a fost arestat, a anunţat Poliţia Capitoliului, care a deschis o anchetă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile ”au reperat un pistol pe scanerul cu raze X” joi, către ora locală 7.40 (14.40, ora României), au anunţat ele într-un comunicat.

Propritarul armei ”a fost localizat patru minute mai târziu şi a fost arestat”, precizează ele.

Bărbatul, în vârstă de 57 de ani, care lucrează la Capitoliu, a declarat poliţiei că şi-a uitat arma în rucsac.

Orice persoană care intră în incinta Congresului trece printr-un portic de securitate dotat cu un scaner cu raze X.

O anchetă a fost deschisă în vederea clarificării acestei breşe de securitate şi pentru a se înţelege de ce bărbatul nu a fost arestat la trecerea prin portic.

Poliţia Capitoliului este tensionată după atacul de la 6 ianuarie, când mii de susţinători ai lui Doald Trump au luat cu asalt sediul Congresului american pentru a încerca să-i împiedice pe aleşi să certifice victoria lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale.

Acest incident a avut loc cu doar câteva ore înainte ca Joe Biden să se ducă la Capitoliu, la o ceremonie de omagiere a defunctului senator Bob Dole, al cărui trup urmează să fie depus în Rotonda sediului Parlamentului american.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.