Departamentul de Justiţie face apel la decizia judecătorului de a numi un arbitru independent care să examineze documentele confiscate de FBI din locuinţa din Florida a fostului preşedinte Donald Trump, transmite Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătorul districtual american Aileen Cannon a admis luni cererea echipei Trump de numire a unui aşa-numit maestru special şi a blocat temporar Departamentul de Justiţie să folosească în scopuri de investigaţie miile de înregistrări luate din Mar-a-Lago în timpul percheziţiei din 8 august. 

Acest ordin are ca efect probabil încetinirea ritmului anchetei privind prezenţa documentelor clasificate la proprietatea din Florida. 

 Departamentul de Justiţie, care s-a opus cu vehemenţă unei astfel de numiri, a depus joi o notificare de apel, afirmând că contestă hotărârea la Curtea de Apel a 11-lea Circuit al SUA, cu sediul în Atlanta. 

 Cannon, o persoană numită de Trump, a declarat că maestrul special, care urmează să fie numit, va fi responsabil de examinarea documentelor de la Mar-a-Lago şi de separarea celor care sunt potenţial protejate de privilegiul avocat-client sau de privilegiul executiv. 

 Departamentul de Justiţie a investigat ceea ce consideră a fi reţinerea ilegală de informaţii privind apărarea naţională la Mar-a-Lago, precum şi eforturile de obstrucţionare a anchetei. Nu este clar dacă Trump sau altcineva se va confrunta cu acuzaţii. 

 Cele două părţi au fost îndrumate să prezinte până vineri nume propuse pentru un administrator special. Acest rol este adesea îndeplinit de un avocat sau de un fost judecător. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.